GALERIJA 2015/16

Takole smo pozdravili zaslužene počitnice po pestrem glasbenem letu 2015/16 

Zaključek šolskega leta v Mestnem parku Trebnje

Šolsko leto smo tudi letos zaključili 24. junija.

Letošnji zaključek je bil malce drugačen kot običajno, saj smo ga v sproščenem vzdušju organizirali v Mestnem parku Trebnje in ga počastili s petjem in igranjem himne ter krajšim kulturnim programom.

Kako smo z glasbo priklicali težko pričakovane poletne počitnice, si lahko ogledate tukaj:

“Zvoki harmonike” v sklopu cikla ob 40-letnici šole

V sredo, 22. junija 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili osmemu, zadnjemu koncertu iz cikla, ki smo ga v šolskem letu 2015/16 pripravili v počastitev 40-letnice naše glasbene šole.

Na koncertu so se tokrat  predstavili učenci klavirske in diatonične harmonike iz razredov prof. Sandija Ravbarja in prof. Tomaža Rožanca.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Muzejska noč v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje se je vključila v vseslovenski projekt Poletna muzejska noč in svoja vrata 18. junija 2016 odprla  do polnoči. Popoldansko druženje v prostorih Galerije so popestrili tudi naši učenci, ki so se predstavili tako s solističnimi točkami kot tudi s skupinskim muziciranjem v najrazličnejših komornih skupinah.

Da je bilo dogajanje res pestro, se lahko prepričate tukaj:

Recital Lize Curk

V sredo, 15. junija 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili Lizi Curk, učenki 8. razreda violončela iz razreda prof. Zdenke Kristl Marinič.

Lizi so se na odru pridružili tudi brat Jurij na saksofonu, sestri Ivana na violini in Zala na flavti ter mama Tadeja Vidmar Curk na klavirju.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Klavirski recital dijakov Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana

V ponedeljek, 13. junija 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili dijakoma Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, pianistoma Juretu Bergantu in Azarji Grasselli. Mentor obeh dijakov je prof. Zoltan Peter.

Prisluhnili smo zelo raznolikemu programu, saj sta se mlada pianista predstavila tako z baročnimi sonatami Domenica Scarlattija in preludiji Johanna Sebastiana Bacha, sonatami Josepha Haydna, romantičnimi skladbami Frédérica Chopina in impresionističnimi utrinki Clauda Debussyja.

Nekaj utrinkov s koncerta smo ujeli v fotografski objektiv:

“Zvoki flavte” v sklopu cikla ob 40-letnici šole

V nedeljo, 12. junija 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili sedmemu koncertu iz cikla, ki ga pripravljamo ob 40-letnici glasbene šole.

Na koncertu so se predstavili učenci flavte iz razredov prof. Špele Lampret, prof. Pije Hočevar in prof. Nataše Paklar. Gosta večera sta bila tudi bivša učenca glasbene šole, blokflavtistka Kristina Gregorčič, študentka Deželnega konservatorija Celovec, in flavtist Boris Bizjak, ki si svojo glasbeno pot uspešno utira v tujini.

Nekaj utrinkov s koncerta:

“Zvoki klavirja” v sklopu cikla ob 40-letnici šole

V četrtek, 26. maja 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili šestemu koncertu iz cikla, ki ga pripravljamo ob 40-letnici glasbene šole.

Na koncertu so se predstavili učenci klavirja iz razredov prof. Betke Cimperšek, prof. Katje Činč, prof. Vivine Gazvoda in prof. Zoltana Petra. Gost večera je bil učenec Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, pianist Mak Muni Mihevc, ki kljub svoji mladosti že dosega vrhunske rezultate na mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Njegov mentor je prof. Zoltan Peter.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Osrednji slavnostni koncert ob 40-letnici šole

V petek, 13. maja 2016, smo v športni dvorani Osnovne šole Trebnje organizirali osrednji slavnostni koncert ob 40-letnici naše glasbene šole, na katerem so se predstavili: trobilna skupina pod vodstvom prof. Igorja Hribarja, šolski pihalni orkester pod vodstvom prof. Davida Kocijana, šolski godalni orkester pod vodstvom dirigenta Marka Fabianija, šolski simfonični orkester pod vodstvom dirigenta Marka Fabianija, šolski otroški pevski zbor pod vodstvom prof. Tatjane Mihelčič Gregorčič in skupina plesalk plesne pripravnice pod vodstvom prof. Lize Volk. K sodelovanju v vseh omenjenih glasbenih skupinah smo povabili tudi naše nekdanje učence, ki so tako lahko podoživeli lepe in uglašene trenutke, ki so jih v Glasbeni šoli Trebnje preživeli v času svojega glasbenega izobraževanja.

Koncert so popestrili solisti: violončelistka Liza Curk (mentorica: prof. Zdenka Kristl Marinič), trobentač Matej Kravcar (študent Akademije za glasbo Ljubljana) in saksofonistka Rotija Potrbin (mentor: prof. David Kocijan).

Veseli smo bili zelo številčnega obiska, predvsem pa tudi bučnih aplavzov in veselih obrazov poslušalcev, ki so potrdili, da je bilo naše glasbeno udejstvovanje v letošnjem šolskem letu uspešno in dobro uglašeno. 🙂

Nekaj utrinkov s koncerta smo ujeli tudi v fotografski objektiv:

“Zvoki klarineta” v sklopu cikla ob 40-letnici šole

V četrtek, 5. maja 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili petemu koncertu iz cikla, ki ga pripravljamo ob 40-letnici glasbene šole.

Na koncertu so se predstavili učenci klarineta iz razredov prof. Jožice Zupančič in prof. Rada Kompana. Gosta večera sta bila tudi bivša učenca glasbene šole, klarinetistka Ana Anderlič, študentka Akademije za glasbo Ljubljana, in klarinetist Jernej Korbar, ki se pripravlja na študij na Akademiji za glasbo Ljubljana.

Tukaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s koncerta:

“Zvoki trobil” v sklopu cikla ob 40-letnici šole

V nedeljo, 24. aprila 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili četrtemu koncertu iz cikla, ki ga pripravljamo ob 40-letnici glasbene šole.

Na koncertu so se predstavili sedanji učenci trobil iz razredov prof. Igorja Hribarja in prof. Francija Lipovška, pri skupinskem muziciranju pa so se jim pridružili tudi naši nekdanji učenci trobil: Simon Černe, Primož Kravcar in Matevž Sila. Gosta večera sta bila tudi trobentač Matej Kravcar, študent Akademije za glasbo Ljubljana, in hornistka Sara Breznikar, študentka Mozarteuma Salzburg.

Tukaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s koncerta:

“Zvoki saksofona” v sklopu cikla ob 40-letnici šole

V nedeljo, 17. aprila 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili tretjemu koncertu iz cikla, ki ga pripravljamo ob 40-letnici glasbene šole.

Na koncertu so se predstavili sedanji in nekdanji učenci saksofona iz razreda prof. Davida Kocijana. Gosta večera sta bila tudi saksofonista Jan Gričar in Simon Širec, ki si uspešno utirata pot v profesionalnih glasbenih vodah.

Tukaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s koncerta:

“Zvoki tolkal” v sklopu cikla ob 40-letnici šole

V petek, 18. marca 2016, smo v predavalnici Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili drugemu koncertu iz cikla, ki ga pripravljamo ob 40-letnici glasbene šole.

Na koncertu so se predstavili Jan Čibej, nekdanji učenec Glasbene šole Trebnje in dijak Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, ter učenci tolkal iz razreda učitelja Tilna Zakrajška.

Tukaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s koncerta:

Solopevski večer v sklopu cikla ob 40-letnici šole

V četrtek, 17. marca 2016, smo v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje prisluhnili prvemu koncertu iz cikla, ki ga pripravljamo ob 40-letnici glasbene šole.

Na koncertu so se predstavili tenorist Jernej Žagar, nekdanji učenec Glasbene šole Trebnje in študent Visoke šole za glasbo in upodabljajočo umetnost Mannheim, ter učenke petja iz razreda prof. Barbare Lotrič: Renata Brcar, Sonja Brcar, Urša Jevnikar, Pia Kavšček, Alja Suljić in Tina Šinkovec Sila.

Tukaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s koncerta:

Solopevski recital Iris Bečaj

V petek, 25. 9. 2015, je v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje nastopila naša bivša učenka Iris Bečaj, ki trenutno obiskuje pouk petja v razredu prof. Edite Garčević Koželj na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Iris sta spremljala Tine Bec na klavirju in Jaka Mihelač na kitari.

Nekaj utrinkov s koncerta:

Kitarski recital učiteljice Sare Zajc

V nedeljo, 20. 9. 2015, smo v dvorani na Golievem trgu 4 prisluhnili diplomskemu programu Sare Zajc. Do zadnjega kotička napolnjena dvorana je zazvenela v melodijah J. S. Bacha, A. Ginastere, J. Rodriga in F. Tarrege.

Tukaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s koncerta, ki smo jih ujeli v fotografski objektiv.